Bd.Unirii, nr.18, bl.5B, sc.2, et.3, ap.35 interfon 35 sec.4

Achizitioneaza tratamente online si beneficiaza de 5% reducere folosind codul: relaxare la toate comenzile ce depasesc 1200lei.

Nu ai niciun produs în coș.

Știi cum să îți stimulezi metabolismul fără efort?

Știi cum să îți stimulezi metabolismul fără efort?

Metabolismul este un termen folosit în medicină care descrie toate reacțiile chimice care au loc în organism. Aceste reacții chimice sunt importante pentru funcționarea optimă a corpului.

A avea un metabolism ridicat te menține energic și te face să te simți mai bine toată ziua. În plus, ajută să îți menții greutatea optimă și chiar să slăbești mai ușor!

  1. Începeți ziua mai devreme

„Cine se scoală de dimineață, departe ajunge”, spune un vechi proverb. Și asta este valabil la propriu. Pentru a începe ziua cu o notă sănătoasă, dormiți bine noaptea. Un somn de bună calitate este asociat cu șanse mai mari de a pierde în greutate cu succes. Vă va oferi energie pentru programul dvs. încărcat.

  1. Exerciții fizice – nu neglijați mișcarea în aer liber

Mișcarea sau plimbările lungi în aer liber sunt cea mai ușoară formă de exercițiu fizic. Nu le neglijați. Toamna și parcurile cu frunze ruginii vă oferă un decor minunat!

Chiar dacă sunteți nou în ceea ce privește activitatea fizică, există o mulțime de beneficii de câștigat prin antrenamentul chiar și ca începător.

Antrenamentul de rezistență care ajută la construirea mușchilor este util în efectele pe termen lung de stimulare a metabolismului. Chiar și antrenamentele de bază vă ajută să vă construiți puterea, să ardeți calorii și să vă îmbunătățiți sănătatea.

  1. Consumați proteine sănătoase

Consumul de alimente vă poate crește metabolismul pentru o perioadă de timp. Aceasta se numește efectul termic al alimentelor (TEF). Sunt necesare calorii suplimentare pentru a digera, absorbi și procesa nutrienții din mâncare.

Proteinele provoacă cea mai mare creștere a TEF. Crește rata metabolică cu 15 – 30%, comparativ cu 5,10% pentru carbohidrați și 0 – 3% pentru grăsimi.

Alimentele bogate în proteine ​​sunt mai greu de digerat și susțin creșterea masei musculare dacă vă antrenați forța. De asemenea, fibra trebuie mestecată mai tare și necesită energie pentru a se descompune.

Atenție însă, vorbim de proteine sănătoase, inclusiv cele vegetale precum: ciuperci, avocado, mazăre, cereale integrale, pește, ouă consumate cu moderație, carne de pui sau curcan.

  1. Condimente savuroase

Adăugarea condimentelor la mâncare este un alt mod de a crește ușor temperatura corpului pentru a arde mai multe calorii. Evident, sunt recomandate cele naturale.

Luați o masă hrănitoare la prânz, care include proteine ​​și alte ingrediente care stimulează metabolismul. Nu vă speriați de condimente, dar apoi nu vă repeziți „să le stingeți” cu băuturi carbogazoase dulci… Apă, apă și iar apă…! Sau un ceai verde răcit, neîndulcit, care arde grăsimile în exces.

  1. Fiți activ și în timpul orelor de birou

Dacă aveți un loc de muncă sedentar, faceți pauze de mini-activitate pe tot parcursul zilei. Mișcarea regulată nu este doar utilă pentru pierderea în greutate, ci și pentru creșterea productivității și a capacității de concentrare asupra activității curente.

ABOUT AUTHOR

Diana Medan