Bd.Unirii, nr.18, bl.5B, sc.2, et.3, ap.35 interfon 35 sec.4

Achizitioneaza tratamente online si beneficiaza de 5% reducere folosind codul: relaxare la toate comenzile ce depasesc 1000lei.

Niciun produs în coș.

Natura Holistica a Reflexologie

Natura Holistica a Reflexologie

 

Unul dintre cele mai fascinante aspect ale organismului uman consta in existenta multor harti de reflexologie pentru diverse parti ale organismului. Prin citirea zonelor localizate pe suprafata pielii, din diferite parti ale corpului, putem descoperi disfunctii incipiente ale starii de sanatate, ce raman altfel ascunse, inainte de a devin afectiuni cornice. De cele mai multe ori, ele nu sunt probleme grave – daca nu ignoram semnele.

Spre exemplu, un cos de pe fata in partea dreapta a nasului, o intepatura in umarul drept sau un punct rosu pe partea inferioara dreapta a cutiei toracice, pe piept, constituie indicii ca ficatul si vezica biliara sunt tensionate.

Daca ignoram aceste semne si continuam sa avem un stil de viata necorespunzator, constand in hrana pe baza carne grasa si bauturi alcoolice si carbogazoase, multa manie si odihna insuficienta, semnele de disconfort vor devein sim ai clare. La un moment dat, durerea din spatele omoplatului va creste pana in punctul in care vezica biliara va necesita interventie chirurgicala.

Reflexologia ni se prezinta ca o carte deschisa a starii de sanatate, asteptand sa fie citita. Ea ne trezeste in acest fel intregul potential de care dispunem pentru autovindecare. Interpretarea hartilor de reflexologie din diferite zone ale corpului echivaleaza cu intelegerea a ceea ce se va intampla la un nivel mai profund.

Pentru a utiliza in mod optima aceasta resursa imensa de autovindecare, intuitia joaca un rol important in interpretarea hartilor. Aceasta nu inseamna ca bunul simt este desconsiderat – avem nevoie de abilitati analitice pentru a ne sorta perceptiile si constatarile in scopul orientarii spre tratamentul corect. In definitive, este o combinatie intre inima si creier , care ne deschide viziune asupra unor noi dimensiuni ale tratamentului. Insa intuitia joaca in vindecare un rol mai mare decat ne imaginam.

Foloseste codul „reflexologie” si ai discount 10% la orice achizitie online.

Sa analizam putin noile cercetari asupra creierului efectuate de medicul german Gunther Haffelder. El a demonstrat ca partea analitica a creierului, situate in emisfera standa, are o viteza de procesare de aproximativ 20 000 biti pe secunda in mod secvential, in timp ce emisfera dreapta , responsabila de sentimentele si intuitia noastra, prelucreaza date la viteza 60 000 000 000 biti pe secunda, in paralel cu emisfera stanga.

Acest lucru demonstreaza ca intuitia are un rol formidabil in cunoastere, dincolo de latura ezoterica sau estetica. Indiferent daca orientarea cuiva tinde mai mult spre rational sau spre intuitive, reflexologia are avantaje pentru ambele tipuri de persoane.

De pilda, rationalistii pot respinge, cum este de asteptat, aspectele spirituale ale zonelor de pe maini, dar sunt fascinati de eleganta neurologica a dermatoamelor si sclerotoamelor. Multor persoane intuitive considera ca explicatiile stiintifice ale zonelor de pe spate sau de pe urechi nu intra in conflict cu conceptul holismului si cu faptul ca avem microcosmosuri incadrate in macrocosm, reprezentand organismul. Prin reflexologie, rationalistii descopera o lume completa care nu este explicabila rational, in timp ce intuitivii invata ca practica reflexologiei are nevoie de o componenta rationala.

Reflexologia demonstreaza faptul ca suntem creaturi holistice si ca fiecare incercare de a separa parti de alte parti cauzeaza probleme. Capul se afla in stransa legatura cu degetele de la picioare si le transmite Comenzi prin intermediul nervilor cu privire la miscarea pe care sa o efectueze . Pancreasul produce insulina , care strabate traseul de la varful nasului pana la degetele mici de la picioare.

Principiul holist inseamna inca si mai mult decat atat. In plus fata de holismul organismului, exista si o coerenta intre minte si suflet. Cand suntem emotionati, intregul organism resimte aceasta stare. Chiar si parul devine mai stralucitor. Iar depresia este clar vizibila in postura si figura cuiva. Daca esti deprimat, poti face orice pentru a-ti aranja parul, el tot turtit va sta.

In cazul oamenilor, exista mult mai multe exemple ale holismului. Cei care isi traiesc viata avand un sentiment al scopului par sa emita lumina din fiecare celula si sunt evident multumimiti de viata. Este la fel de evident cand o persoana e nefericita si traieste fara niciun sentiment  al scopului. Astfel, posturile unei persoane sunt dovada ca fiecare parte din fiinta umanase afla in interdependenta cu toate celelalte parti ale sale. Orice perturbare in interior va avea effect asupra intregului organism.

Pielea are un rol important din acest punct de vedere, caci ne ofera un sistem prin care sa ne evaluam starea organelor interne. Reflexologia ne permite sa observam in exterior ceea ce se petrece in interior. Un punct rosu pe omoplat ne semnaleaza o posibila disfunctie a vezicii biliare. Poate ca intuitia ne-a semnalat acest lucru cu mult timp inainte de a devein constienti de aceasta, dar acum putem apela la propria intuitive, interpretand hartile si utilizandu-ne latura rationala pentru a recunoaste problema.

ABOUT AUTHOR

Sandal SPA