Bd.Unirii, nr.18, bl.5B, sc.2, et.3, ap.35 interfon 35 sec.4

Achizitioneaza tratamente online si beneficiaza de 5% reducere folosind codul: relaxare la toate comenzile ce depasesc 1000lei.

Nu ai niciun produs în coș.

Ingredientele active din produsele pentru tratarea aceneei

Ingredientele active din produsele pentru tratarea aceneei

Cand iti sunt cunoscute cele cinci ingredient din majoritatea produselor impotriva acneei:

 

Peroxidul de benzoil e folosit in toate tratamentele pentru acne, cu si fara reteta. Acest ingredient absoarbe excesul de ulei, ucide bacteriile cu ajutoruloxigenului din compozitie si exfoliaza cu blandete. In doar doua saptamani, peroxidul de benzoil dizolva dopurile din pori si impiedica formarea altora noi. Poate fi  in concentratii de la 2,5 la 10 la suta. In cazul acneei la adulti, daca pielea nu e extrem de grasa, ar trebui folosit in concentratie mai mica, deoarece altfel poate cauza uscaciune, descuamare, roseate si usturime. Disponibil sub forma de geluri, lotiuni si discuri umede, peroxidul de benzoil se gaseste sub diferite denumiri. Pentru pielea mai varstnica recomand folosirea produselor cu formule mai blande care contin acest ingredient efficient in lupta cu acneea, deoarece trebuie evitata deshidratarea pielii. Foloseste-l cu grija, deoarece poate decolora hainele si parul.

Acidul salicilic impiedica infundarea porilor prin usoara accelerare a ritmului de indepartare a celulelor moarte din interiorul porilor. Cand e aplicat, exista posibilitatea sa usture si sa provoace iritatie. Produsele antiacneice care se vand fara reteta pot contine acid salicilic in concentratii de la 0,5 la 2 la suta. Citeste cu atentie etichetele. Unele produse sunt mai potrivite pentru o piele tanara.

-Pe etichetele produselor antiacneice vandute fara reteta vei gasi de mai multe ori acizi alfa-hidroxilici:acidul glicolic si acidul lactic. Acestia nu numai ca indeparteaza celulele epiteliale moarte si ajuta la reducerea inflamatiei, dar si stimuleaza cresterea pielii noi, netede, cee ace reduce riscul aparitiei cicatricilor lasate de acnee.

Sulful e folosit in combinatie cu alte ingredient, precum acidul salicilic, peroxidul de benzoil sau resorcinolul. El indeparteaza celulele moarte si uleiul care infunda porii. E adevarat ca sulful are un miros neplacut, inconfundabil, dar acesta poate fi mascat de alte mirosuri.

 

Initial pielea poate fi iritata de aceste ingredient si e posibil sa dureze pana la patru saptamani pana cand pielea se obisnuieste si ele incep sa-si faca efectul.

 

 

ABOUT AUTHOR

Sandal SPA