Știi care sunt cele mai bune uleiuri naturale care te protejează împotriva soarelui arzător? Uleiurile unor plante, adevărate miracole naturale, pot oferi adevărate beneficii pentru tenul și pielea supusă razelor solare puternice, cu un efect benefic îndelungat.
Uleiurile de plante pot fi folosite atât pentru tratamente cosmetice , cât și pentru întreținerea corporală prin masaj. Cunoscute încă din cele mai vechi timpuri ale omenirii, uleiurile de plante s-au numărat printre „marile secrete” ale antichității.
Atenție! SPF-ul (factorul de protecție solară) unui anumit tip de ulei poate varia de la persoană la persoană, în funcție de vârstă, elasticitatea pielii, metabolism și multe altele. Cu toate acestea, uleiurile naturale vor acționa, într-un procentaj mai mic sau mai mare, împotriva radicalilor liberi dăunători pentru celule, în timp ce te protejează de soare.
Ulei de morcovi – O adevărată „vedetă”, acest ulei are un SPF natural crescut cu valori între 38 și 40 și este un bun antiseptic. Specialiștii recomandă combinarea lui cu un „ulei mesager”, care ajută la diluarea acestui ulei foarte puternic, pentru o aplicare plăcută.
Ulei de zmeură – Este unul dintre cele mai populare uleiuri. În funcție de cât de diluat este, SPF-ul său poate varia între 28 și 50. Specialiștii consideră că uleiul de zmeură este, de fapt, echivalentul natural al protecției pe care ai primi-o de la dioxidul de titan, care se găsește în majoritatea loțiunilor din comerț. Acizii grași și antioxidanții din acest ulei sunt, de asemenea, ideali pentru tratarea afecțiunilor de piele, precum eczemele și psoriazisul.
Ulei de germeni de grâu – Deși are un SPF mai mic, de 20, germenii de grâu sunt plini de vitamine și minerale, mai exact vitaminele E, K și B, care acționează și împotriva radicalilor liberi dăunători pentru celule. Este un bun tratament pentru piele în general, adecvat întregului an, nu doar sezonului cald.
Ulei de avocado – Având un SPF de 10, este ideal însă pe termen lung și pentru alte probleme ale pielii. Reprezintă o sursă bogată de vitamina A și D și este ușor absorbit de piele. De asemenea, hidratează în profunzime, constituind astfel un ingredient de bază în produsele pentru îngrijirea pielii mature sau uscate.
Ulei de soia – Având tot un SPF de 10, conține grăsimi polisaturate și monosaturate, omega 3, omega 6, vitaminele B, D, E și lecitină. Mai mult decât atât, elemente precum calciu, fosfor, magneziu sau sodiu sunt prezente în cantități mari în acest ulei vegetal.
Ulei de cânepă – Deși are un SPF numai între 6-10, acest ulei furnizează cantitatea potrivita de acizi grași esențiali pentru piele și pentru a menține nivelul corect de hidratare a acesteia. Este adecvat, în mod special, pentru alinarea pielii uscate și crăpate, care tinde să îmbătrânească, datorită acțiunii liniștitoare și atenuante care oferă, în timp, un efect minunat de netezire.