Deși ne-am obișnuit cu ea mai ales ca „desert”, mierea din bătrâni, naturală, este cu adevărat una dintre miracolele naturii, chiar și pentru cosmetică. Știai deja poate că unul dintre cele mai bune „produse” pentru ten este… mierea de albine. Dar care este „mierea ta” ideală?
Mierea este un produs antibacterial natural, conține enzime și probiotice care sunt bune pentru piele. Paradoxal, mierea este mult mai delicată decât săpunul sau alte produse de curățare. Mierea asigură hidratare şi catifelare pielii uscate şi poate trata numeroase afecţiuni dermatologice.
Măștile de față pe bază de miere au capacitatea de a curăţa tenul de celulele moarte şi de a stimula regenerarea pielii, oferind o strălucire şi o moliciune extraordinară. Un mare avantaj este acela că mierea nu îndepărtează sebumul natural al pielii, ci menține nivelul de hidratare și ajută la extragerea cu ușurință a punctelor negre.
Datorita compoziției chimice, mierea este unul din cele mai puternice hidratante naturale. Fiind o soluție atât de saturată, absoarbe apa din aer, acționând în același timp ca o barieră împotriva factorilor externi.
TENUL ACNEIC – Pentru tenul sensibil, problematic, ideală este MIEREA DE TEI, care are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare crescute, fiind recunoscută după parfumul ei distinctiv și culoarea galben auriu.
TENUL MIXT – Măștile hidratante recomandate oricărui tip de ten, așadar mai ales tenului mixt, sunt cele bazate pe MIEREA DE SALCÂM. Aceasta este cea mai limpede și mai fină, nu se cristalizează la fel de repede precum alte tipuri de miere, fiind astfel mai ușor de combinat cu alte ingrediente. Este bogată în complexul de vitamine B, atât de necesare pielii, la orice vârstă.
TEN SENSIBIL, IRITAT – MIEREA DE PĂDURE sau „mierea de mană” se obține din seva lăstarilor și este mai bogată în săruri minerale decât mierea din flori. Este un produs natural antibacterian, fiind excelentă în tratamentul iritațiilor pielii.
TENUL GRAS – Având proprietăți astringente crescute, MIEREA POLIFLORĂ, obținută din nectarul mai multor flori, este ideală pentru tenul gras. Bogată în diverse minerale, vitamine B, C, calciu, fier și potasiu, este una din cele mai complexe mieri ca acțiuni terapeutice.
TENUL USCAT – Ideală pentru acest tip de ten este MIEREA DE MANUKA, varietatea cea mai „puternică” datorită compoziției enzimatice deosebite, diferită de oricare altă miere din lume. Este o miere specială recoltată de albine din nectarul arbuștilor de Manuka nativi din Noua Zeelandă. Arborele de Manuka înflorește doar 2-6 săptămâni în fiecare an. Având în vedere sezonul său scurt de înflorire, este nevoie de abilități imense, planificare și resurse pentru a recolta mierea de Manuka.
Mierea de Manuka conține compuși activi care îi conferă proprietăți antibacteriene naturale, unul dintre ei fiind o enzimă extraordinară numită metilglioxal (MGO). Această proprietate este unică mierii de Manuka și nu se găsește în niciun alt tip de miere. Din acest motiv, ea se folosește în numeroase combinații de tratamente cosmetice, indiferent de tipul tenului.