Bd.Unirii, nr.18, bl.5B, sc.2, et.3, ap.35 interfon 35 sec.4

Achizitioneaza tratamente online si beneficiaza de 5% reducere folosind codul: relaxare la toate comenzile ce depasesc 1000lei.

Niciun produs în coș.

Vrei să scapi rapid de ridurile care apar după expunerea la soare?

Vrei să scapi rapid de ridurile care apar după expunerea la soare?

Pe lângă beneficiile evidente, precum aportul de vitamina D și bronzul râvnit din punct de vedere estetic, soarele aduce și o serie de riscuri pentru sănătate, inclusiv pentru tenul nostru. O piele uscată, deshidrată, este mult mai predispusă la apariția ridurilor, mai ales pe timpul verii.

Ridurile ce apar după expunerea la soare pot să fie prevenite sau combătute dacă ținem cont de câteva „secrete” ale cosmeticienilor de top:

  1. Curățarea zilnică a tenului ! Specialiștii recomandă să vă „demachiați” chiar și atunci când nu v-ați machiat efectiv – practic să curățați și să spălați tenul zilnic, indiferent dacă ați aplicat sau nu farduri. De la bunicile noastre avem metoda simplă, dar eficientă, a „castravetelui” – se curăță fața cu felii de castravete (căutați unul mai zemos), iar după 5-10 minute se clătește fața cu apă rece din abundență. Putem ajuta pielea cu tratamente de curățare profesională periodice. Impuritățile și sebum-ul acumulate în exces fac ca pielea să nu mai „respire”, să se degradeze și chiar să se irite – un efect asemănător cu pereții dintr-o casă care nu a fost aerisită mult timp.

 

  1. Curățați corect machiajul ! Evitați să vă frecați energic ochii atunci când îndepărtați fardul sau rimelul. Pielea din jurul ochilor conține mai puține glande uleioase și colagen în comparație cu restul pielii corpului, ceea ce înseamnă că este mai probabil să dezvolte riduri.

 

  1. Masați fața. Masajul facial relaxează mușchii și favorizează fluxul de sânge și limfă, îmbunătățind aspectul pielii.

 

  1. Hidratarea zilnică vă poate ajuta pielea să-și îmbunătățească elasticitatea și netezimea. Anumite creme hidratante sau tratamente naturiste care conțin substanțe nutritive anti-îmbătrânire, precum vitaminele C și E, vă pot ajuta pielea să producă mai mult colagen, proteina care o face să fie fermă. Printre cele mai apreciate ingrediente naturale cu proprietăți de hidratare și netezire sunt uleiul de ricin, uleiul de cocos și uleiul de migdale.

 

  1. Mai multă Vitamina E ! Experții au demonstrat că vitamina E, un puternic antioxidant, poate ajuta la combaterea daunelor cauzate de lumina soarelui, poluare și alți radicali liberi care sunt legați de îmbătrânire. Includeți în alimentație, în fiecare zi, alimente bogate în vitamina E, cum ar fi nuci și semințe, semințe de grâu și ulei de măsline.

 

  1. Un ingredient „minune” și totuși atât de cunoscut este … apa ! Mai ales în timpul verii, organismul pierde cantități importante de fluide prin transpirație, respirație, diureză și alte procese corporale naturale, având nevoie în permanență de completarea rezervelor de lichide pentru menținerea funcționalității sale. Experții medicali recomandă în unanimitate consumul a cel puțin 8 pahare de apă în fiecare zi. Desigur, aportul optim de apă variază în funcție de vârstă, constituție, cantitatea de efort depusă în mod obișnuit și altele.

 

ABOUT AUTHOR

Diana Medan