Vine sezonul bunatatilor de Paste – cozonac, oua rosii, miel si altele…
Cum sa ne mentinem silueta?
Iata cateva sfaturi utile de la expertii nutritionisti!
DIETA DE PASTE 🙂
Da, ai auzit bine, nu este o gluma, e vorba despre exchilibrarea calorica in timpul meselor de sarbatori.
Astfel, mancand echilibrat caloric vom iesi din sezonul de sarbatori fara kilograme in plus!
MIC DEJUN – la alegere dintre:
- o felie de paine integrala + 1 felie de drob + legume (ceapa verde, ridiche, castravete, rosie)
- o felie de paine integrala + un ou + legume
- o felie de paine integrala + salata de vinete / salata de boueuf
GUSTAREA DE DIMINEATA – la alegere dintre:
- o felie de cozonac
- o felie de pasca
- o prajitura mica
- 2-3 bomboane de ciocolata
- un ou de ciocolata
Atentie! Trebuie sa fie o cantitate cat mai mica de dulciuri. Se recomanda ca acestea sa se manance NUMAI in prima parte a zilei!
PRANZ – la alegere dintre:
- friptura de miel si salata verde
- friptura din alta carne si salata verde
- 2-3 sarmale
- ciorba de miel
Atentie! Idealul este sa se manance un singur fel la pranz, fara dulciuri si, bineinteles, fara aperitive 🙂
GUSTAREA DE DUPA-AMIAZA – un fruct (recomandat: ananas, kiwi, portocale / mandarine, mar verde)
CINA – la alegere dintre:
- ciorba de miel
- salata cu 100 g de friptura
- salata cu ton / 100 g peste
- salata cu branza degresata
Atentie si la caloriile din bauturi! Sunt de preferat vinurile naturale, apa plata si/ sau minerala!
De evitat bauturile dulci si carbogazoase 🙂
Sarbatori Fericite!